Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Våpenhvilen er over

Fredag morgen skulle Israel og Hamas legge ned våpnene. Bare timer etterpå har Israel sagt til verdens-organisasjoenen FN at våpenhvilen er over, ifølge israelske medier.

Fredag morgen skulle Israel og den palestinske organisasjonen Hamas legge ned våpnene. Men våpenhvilen varte bare noen timer. Israelske myndigheter har sagt til verdens-organisasjonen FN at våpenhvilen er over på Gazastripen.

Israel har ikke sagt åpent at meldingene stemmer. Men flere israelske og internasjonale medier meldte fredag at våpenhvilen er over.

– Fra Israels side gjelder ikke avtalen om å legge ned våpnene lengre, sier en israelsk tjenestemann til den israelske avisa Haaretz.

LES MER HER: Legger ned våpnene i 72 timer

Våpenhvilen skulle vare i 72 timer. Den skulle la organisasjoner komme inn med mat, medisiner og annen hjelp til Gazastripen.

Minst 40 personer ble fredag drept i israelske angrep i byen Rafah sør i Gaza. Det sier helsearbeidere i byen, skriver nyhetsbyrået NTB. Flere av ofrene skal ha dratt ut for å handle mat siden det var våpenhvile.

LES MER HER: Israel snart ferdig med tunnelene

Både Israel og Hamas sier den andre parten har skyld i at våpenhvilen er brutt. Det skriver den amerikanske kanalen CNN på sine nettsider.

Over 1.450 palestinere er drept i den tre uker lange konflikten på Gaza. De fleste av dem er vanlige personer, ifølge FN. 61 israelske soldater er drept.