Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Var ikke bombe i Gøteborg

All togtrafikk på sentralstasjonen i Gøteborg ble stoppet etter en bombetrussel.

Tog ble evakuert og all togtrafikk på sentralstasjonen Gøteborg ble stoppet. Svensk politi sa at det var på grunn av en bombetrussel. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Like etter klokka 15 viste det seg at det ikke var en bombe i toget.

Plattform 12 til 16 ble sperret av. Ved 13-tiden var togtrafikken i gang igjen på de andre plattformene. Det ble forsinkelser på flere avganger.

Politiet fikk melding om en mulig bombe klokka 11.41 mandag.

– Noen har ringt oss og sagt at det ligger en farlig gjenstand om bord på et tog. Vi vet ikke om dette er riktig, men vi tar meldingen på største alvor. Det sier Ulla Brehm til den svenske avisa Expressen. Hun er talsperson for politiet i Gøteborg.

Den mistenkelige gjenstanden ligger i en veske om bord i toget. Det skriver den svenske avisa Aftonbladet.

Politiet har sperret av fem spor på stasjonen. Det er sporene 12 til 16. Like før klokka 13 var politiets bombegruppe i gang med å søke gjennom toget.

7. juni ble deler av sentralstasjonen evakuert etter en falsk bombetrussel. En mann ble arrestert og siktet for en rekke trusler.

NSB har tog mellom Gøteborg og Oslo. Avgangen klokka 13.00 skulle etter planen gå fra plattform 13. Denne plattformen er sperret av. Toget ble 30 minutter forsinket på grunn av bombetrusselen.