Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Var med på flukten

Kokaindømte Stina Brendemo Hagen flyktet med tog gjennom Europa. En journalist var med henne.

Stina Brendemo Hagen ble dømt i Bolivia. Hun forsøkte å smugle kokain i 2008. Hagen ble dømt til 10 års fengsel. Den 21 år gamle kvinnen rømte fra Bolivia i august. For to uker siden kom hun til Norge. Nå viser det seg at hun hadde med seg journalist Jonas Forsang. Han var med på flukten med tog gjennom Europa.

LES MER HER: Kokain-dømt tilbake i Norge

Stina Brendemo Hagen møtte den norske journalisten to ganger mens hun var på flukt.

– Jeg møtte henne i Brussel i Belgia. Jeg reiste med henne og dem hun reiste med. Vi reiste over fire lands grenser gjennom Europa, før vi til slutt kom til Norge, sier Forsang til avisa Natt og dag.

LES MER HER: Brendemo Hagen skal arresteres

Journalisten jobbet i bladet Alfa, skriver avisa VG. Bladet skal slutte. Forsang har skrevet om fødselen til Stinas sønn. Han skrev også om hvordan 21-åringen flyktet fra Bolivia til Brasil.

Hagen prøvde å få nytt pass på den norske ambassaden i Brasil. Men de sa nei. Det er ikke kjent hvordan hun kom seg til Europa.

– Reisen var hektisk, men den gikk fint. Til slutt kom vi til Oslo med fergen fra Kiel i Tyskland. Hun kom løpende mot familien som sto og ventet. Da tenkte jeg at det er det ikke mange som får oppleve. Dette er et syn som ikke ligner på noe annet jeg har vært borti, sier Forsang til Natt og dag.

LES MER HER: Rømte fra Bolivia

Han sier at kontakten hans med Hagen kan være et etisk problem som journalist.