Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Venter på arvingen

– Jeg blir her så lenge det tar, sier Terry Hutt. Han er fan av de britiske kongelige. Britene må vente litt til på prinseparets førstefødte.

Temperaturen ligger tett oppunder 30 grader utenfor St. Mary's Hospital ved Paddington i London i Storbritannia. Det plager ikke Terry Hutt fra Cambridge. 77-åringen har en paraply med det britiske flagget på. Han har på seg rødt, hvitt og blått fra topp til tå. 77-åringen venter på at Kate skal føde britenes fremtidige konge eller dronning.

Prins William og hertuginne Kate sa at terminen var lørdag. Mandag hadde ennå ingenting skjedd. Men folket venter.

– Jeg blir her så lenge det tar, sier Hutt til nyhetsbyrået NTB.

– Jeg holder ut til babyen kommer. Det var nøyaktig slik jeg gjorde da kona mi fødte.

LES MER HER:Briter tror på ny prinsesse

Fotografene og TV-teamene har vært på plass lenge. Nå har også royalistene kommet dit. Det er folk som er fan av de kongelige. De sitter ved Lindo-vingen av sykehuset. Der står det en enslig vakt på trappa. Og så finnes det sånne som Judy Sadler fra Birmingham. Hun har tydeligvis kommet mest for å se hva som skjer.

– Se på dette, det er jo helt sprøtt! sier hun.

– Jeg synes det er litt uheldig. Da var det nesten bedre i gamle dager. Da fikk de føde i fred på slottet. Jeg håper det finnes en bakdør å snike seg inn og ut av.

Godt voksne Celia Gordon er selv pasient ved St. Mary's sykehuset. Hun mener folk er så interessert fordi hertuginnen er en interessant person.

– Kate har reddet kongehuset, hevder hun.

– Hun er normal. Hun er nydelig. Dessuten kan du se at hun er hodestups forelsket i William. Han er hodestups forelsket i henne.

Hoffet har ikke oppgitt noen konkret termindato. Men Kate gikk ut i permisjon 13. juni. Dermed har folk regnet ut at terminen var omtrent en måned senere. På den annen side har hennes mor Carole sagt at barnet vil få Løven som stjernetegn, ifølge avisen The Mirror,. Det betyr at barnet ikke blir født før etter 22. juli.

Utenfor Buckingham Palace er alt som vanlig. Turister kommer og går. Andrew og Charlie Mackenzie fra Filey i Yorkshire bryr seg ikke særlig om den kommende fødselen.

– Ungene er nok mer begeistret enn oss, sier Charlie i skyggen av The Victoria Memorial.

– Skjønt, det ville jo vært gøy om det skjedde i løpet av uka. Det er mens vi er i byen. Det er tross alt et historisk øyeblikk.

Tilbake ved St. Mary's er det en viss rastløshet å spore i Fuji TV-leiren.

– Vi må iallfall gjøre oss ferdig innen neste søndag. Da må vi nemlig hjem. Vi skal dekke valget i Japan, sier en av tolkene til NTB.

Hutt har derimot god tid. «Gratulerer, prins William & Catherine – hipp-hipp hurra!» står det på plakaten han beskytter beina med.

– Det er en spesiell dag, en spesiell baby, et spesielt par, sier han.

– William og Kate er så vakre sammen. Jeg ønsker dem velkommen i konas og mine fotspor – vi har vært gift i 51 år