Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Været skaper trøbbel i hele verden

Snøkaos i New York og glatte veier på Østlandet. Været skaper trøbbel.

Det er svært glatte veier på Østlandet i dag. I dag morges har det vært flere uhell i trafikken. Politiet og Statens vegvesen ber folk om å kjøre forsiktig.

– Det er glatt stort sett over hele Østlandet nå. Dette gjelder Hedmark, Oppland Østfold, Akershus og Oslo. Aller glattest er de små veiene. De større veiene inn til Oslo er saltet. Kjør forsiktig, pass farten og hold god avstand. Det sier Thale Eikeset til NTB i 7-tiden mandag morgen. Han jobber i Statens vegvesen.

Det har vært flere trafikkulykker mandag morgen. Blant annet på Romerike, Nesodden og Jevnaker. Det forteller politiet på nettsamfunnet Twitter.

– E6 Lillehammer, meldt om svært glatte veier. Gjelder trolig også sideveier. Kjør forsiktig, skriver politiet i Gudbrandsdalen på Twitter.

Det dårlige været gjør også at Trondheim lufthavn er stengt mandag morgen.

I USA har det kommet store mengder med snø. Snøen gjorde at biler ble stående fast. Folk ble bedt om å holde seg hjemme og ikke kjøre bil. Veier ble stengt, og busser og tog måtte stå. Det samme gjaldt fly. SAS og Norwegian stoppet flere av sine fly til og fra New York og Washington.

I USA har minst 30 personer omkommet på grunn av snøværet. De er omkommet i delstatene Arkansas, Kentucky, New York, North Carolina, Maryland, Virginia, Washington D.C, Delaware, New Jersey, Ohio, South Carolina, Tennessee og Pennsylvania. Flere av dem døde i trafikkulykker forårsaket av uværet. I New York har tre personer omkommet mens de måkte snø. Det skriver avisa VG.

Også i andre deler av verden har folk fått merke det dårlige været. Ferieøya Jeju hører til Sør-Korea. Der ble 86.000 mennesker sittende fast. Været var så dårlig at flyplassen var stengt i tre døgn. 1.100 flyavganger ble stanset. Øya er kjent for sitt milde klima og fine strender. I helgen var det 6,1 minusgrader på øya.

Også i Japan har det vært minusgrader og mye snø. I Hongkong har det ikke vært så kaldt på 59 år. Byen hadde en temperatur på 3,3 grader.

På Taiwan døde 85 mennesker på grunn av kulden. Vanligvis er det 20 grader på øya på denne tiden av året. Men i helgen var temperaturen fire grader.