Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vet at 77 skolejenter lever

Nigerianske foreldre og lærere kjenner igjen 77 av de forsvunne skolejentene. De ble vist på en video av terrorgruppen Boko Haram.

Terrorgruppa Boko Haram bortførte over 200 nigerianske skolejenter i april. Denne uka publiserte gruppa en video. Der var medlemmer av gruppa sammen med mange jenter. Foreldre og lærere sier at de kjenner igjen 77 av jentene, ifølge lokale medier. På videoen ble 130 jenter vist fram.

– Jentene i videoen har blitt identifisert ved navn. Det noen av jentenes foreldre, medstudenter og jenter som klarte å flykte som har kjent dem igjen. Også lærere, sikkerhetspersonell og myndighetspersoner fra delstaten Borno er med i jobben med identidisering, sier delstatsguvernør Kashim Shettima.

LES MER HER: Ser datteren på video

Jobben med å finne ut hvem jentene er, vil fortsette.Myndighetene ser etter spor i videoen som kan vise hvor jentene er. Tirsdag ble det bekreftet at alle jentene på videoen er fra skolen i Chibok.

Islamistgruppen sendte mandag ut videoen. Der snakker lederen Abubakar Shekau. Han sier at jentene ikke blir satt fri før alle medlemmer av Boko Haram i nigeriansk fengsel blir løslatt. Shekau snakker i 17 minutter. Så viser han fram omtrent 130 jenter som ber en muslimsk bønn.

Nigerianske myndigheter tilbyr 1,8 millioner kroner til dem som gir informasjon om hvor jentene er. Regjeringen har sagt at de også vil snakke med kidnapperne. Men myndighetene har tidligere sagt nei til å løslate islamistiske opprørere i bytte mot at skolejentene settes fri.