Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vet hvor jentene er

Nigerianske myndigheter sier de har funnet ut hvor de over 200 bortførte skolejentene holdes fanget. Men de kan ikke hente dem.

– Den gode nyheten for foreldrene er at vi vet hvor jentene er. Men vi kan ikke fortelle det til dere, forsvarssjef Alex Badeh til journalister mandag. Han holdt en kort pressekonferanse utenfor det nigerianske forsvarets hovedkvarter i Abuja.

LES MER HER: Jakten på skolejentene

200 skolejenter ble bortført fra en skole i Nigeria i april. Det var terror-gruppa Boko Haram som bortførte dem.

– Men kan vi dra dit og bruke makt? Vi kan ikke drepe våre jenter i forsøket på å få dem til tilbake, sa forsvarssjefen.

Han ønsket ikke å si mer om den pågående aksjonen for å få frigitt jentene.

– Vi jobber med det. Vi kommer til å få jentene tilbake, sa forsvarssjefen.

LES OGSÅ: Ser datteren på video

Demonstranter i Abuja skrever at myndighetene gjør alt de kan for å finne gislene. Siden bortføringen har flere land i verden lett etter de savnede jentene. De gikk på en skole i byen Chibok i delstaten Borno. Storbritannia, USA, Frankrike og Israel er blant landene som hjelper. De har sendt ekspertteam og utstyr for å hjelpe den nigerianske hæren med leteaksjonen.

I alt 276 jenter ble bortført. 53 av jentene klarte å rømme. Fortsatt holdes 223 jenter som gisler. Saken har opprørt og engasjert mange verden over. Mange politikere og kjendiser har lagt ut bilder på sosiale medier der de viser et skilt med teksten «Bring back our girls»

Abubakar Shekau leder Boko Haram. Han har tidligere sagt at han vil selge jentene som slaver. Flere av dem er blitt tvangsgiftet med opprørere.

Nigerias president Goodluck Jonathan har fått kritikk for ikke å ha gjort nok for å finne gislene. Kidnapperne har foreslått å bytte jentene mot fengslede Boko Haram-medlemmer. Presidenten har sagt at det ikke er et krav som myndighetene kan godta.