Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Video av politivold vekker raseri i Egypt

En video av politifolk som mishandler en demonstrant har gjort folk i Egypt rasende. Flere krever at Mohamed Mursi slutter som president.

En video har skapt raseri i Egypt. Videoen viser en mann som ligger naken på bakken mens opprørspoliti slår ham. Mannen blir også slept langs bakken og bort til en bil.

Mannen skal være 48 år gamle Hamada Saber. Fredag var han med på demonstrasjoner i hovedstaden Kairo. Flere tusen egyptere demonstrerte mot president Mohamed Mursi.

LES MER HER: Vokter Mursis bolig i Kairo

Mange samlet seg også utenfor presidentens hjem. De kastet brannbomber og skjøt fyrverkeri mot huset. Mursi sine sikkerhetsstyrker brukte vannkanoner mot demonstrantene. Minst en demonstrant ble drept. Flere skal ha blitt skadd.

Det har vært flere kamper og demonstrasjoner i Egypt den siste tiden. 56 personer er drept i demonstrasjoner siden lørdag 26. januar. Da ble 21 personer dømt til døden. De 21 var tiltalt for bråk på en fotballkamp i byen Port Said i fjor. Mange ble drept i bråket.

LES MER HER: – Egyptisk politi like brutalt

Lørdag var Hamada Saber på sykehus for å få behandling. President Mohamed Mursi lover å etterforske saken. Men de som er imot ham tror ikke på dette. De sier videoen viser at Mursi er like brutal som Hosni Mubarak.

MES MER HER: Mubarak på vei til retten

Flere krever nå at Mursi slutter som president. De får støtte av Den nasjonale redningsfronten. Det er det største gruppa med partier som kjemper mot Mursii om makten i Egypt.

– Alle som er ansvarlige for drap, tortur og ulovlige pågripelser, må stilles for retten, og førstemann ut bør være presidenten, sa Redningsfronten lørdag.

Gruppa Redningsfronten blir ledet av Mohamed ElBaradei. Han har tidligere vunnet Nobels fredspris og vært leder for Den arabiske liga.