Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil ha rettssak mot Berlusconi

Statsminister Silvio Berlusconi må forklare i retten om han hadde sex med ei ung jente. Det mener statsadvokaten i Italia.

Statsadvokaten i Milano vil ha en rettssak mot den italienske statsministeren Silvio Berlusconi. Årsaken er at Berlusconi skal ha kjøpt sex av en jente som var yngre enn 18 år. Det er forbudt i Italia. Berlusconi kan få flere år i fengsel hvis han blir dømt.

– Det finnes bevis på at forbrytelsen ble begått, sier statsadvokat Edmondo Bruti Liberati. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Et vanskelig år for Silvio

Statsadvokaten vil at rettssaken skal begynne så fort som mulig.

Bevisene skal blant annet være opptak fra en telefon-samtale. Samtalene skal bevise at Berlusconi kjøpte sex flere ganger. En av jentene er den marokkanske nattklubb-danseren Karima El-Mahroug. Hun var 17 år første gang hun var på en av Berlusconis private fester. Hun kalles «Ruby».

LES MER HER: Blodig angrep på Berlusconi

Den seksuelle lavalderen er 14 år i Italia. Men det er forbudt å kjøpe sex av personer under 18 år.

Senere ble Ruby tatt av politiet for tyveri. Berlusconi skal ha forsøkt å presse politiet for å få jenta løslatt fra fengselet.

Berlusconi har nektet for å ha kjøpt seksuelle tjenester. Men han har innrømmet at han forsøkte å hjelpe Ruby da hun ble tatt for stjeling i mai.

Det skal finnes mer enn 600 sider med bevis mot statsministeren.

Berlusconi risikerer nå opptil tre års fengsel. Det er hvis han blir funnet skyldig i å ha betalt for sex med en mindreårig. Han kan også bli funnet skyldig i misbruk av makt. Da stiger straffen til åtte år.

LES MER HER: Beholder makten

Berlusconi sliter på mange måter. Det finnes mange historier om hvordan han har vært utro mot kona. De er skilt nå. Han skal være glad i å feste og i unge jenter. Men også politisk har statsministeren i Italia problemer. Han har ikke lenger så mye støtte blant folk. Partiene som ikke er i regjering, har flere ganger bedt statsministeren om å slutte i jobben sin.

Den siste tiden har det vært flere demonstrasjoner i Italia mot Berlusconi. Demonstrantene mener han har gjort Italia til et land med mye korrupsjon.

Berlusconi har flere ganger blitt anklaget for korrupsjon. Men han har aldri fått en ordentlig dom mot seg.