Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil ikke la pedofile reise ut av landet

Australia vil beskytte barn i andre land mot overgripere.

Pedofile i Australia skal ikke få ikke reise ut av landet. Det foreslår regjeringa i Australia. Loven skal gjelde dem som er dømt for seksuelle overgrep mot barn. Det kan være å tvinge barn til å ta på kroppen deres eller andre seksuelle handlinger.

– De nye lovene gjør at overgripere ikke kan forlate Australia. De får heller ikke ha australsk pass, sier Julie Bishop. Hun er utenriksminister i Australia.

Parlamentet skal diskutere forslaget om en måned. Staten skal kunne passene til de pedofile. Da kan de ikke lenger reise ut av Australia. Slik vil Australia hindre pedofile å gjøre overgrep i utlandet. Det er et problem at overgripere reiser til fattige land for å utnytte barn. Der har ofte barna mindre beskyttelse.

Australia er første land i verden med denne loven. Det er de fornøyd med. Ingen land har gjort mer for å stoppe slike overgrep i fattige land. Det forteller Michael Keenan. Han er justisminister i Australia.

I fjor ble nesten 800 overgripere registrert i landet, ifølge Bishop. Mange reiste til fattige land i Asia. De sa ikke ifra til politiet at de reiste. Egentlig måtte de det.

Mange pedofile gjør overgrep på nytt, selv om de er dømt.

Rundt 20.000 personer vil ikke få ha passene sine. Og hvert år vil det bli 2.500 nye personer, ifølge Keenan.