Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil la lærere bære våpen

Senatet i Florida i USA vil ha strengere regler for salg av gevær. De vil også la noen lærere bære våpen.

Senatet i den amerikanske delstaten Florida stemte mandag over regler for våpen. De sa ja til strengere regler for salg av gevær. De vil i tillegg la noen lærere bære våpen på skolen.

Årsaken til endringen er at 17 mennesker ble drept på en skole. Det skjedde i delstaten forrige måned.

Senatet snakket om saken hele lørdag. Så kom de fram til et forslag til en lov. Den skal hindre skyting på skoler i framtiden. Noen deler av forslaget ble fjernet. Flere ønsker fra partiet Demokratene kom ikke med. De ville forby store magasiner med kuler og militære, halvautomatiske våpen. Disse kalles for angrepsvåpen. Ett av de mest populære av disse er brukt ved flere skoleskytinger. Det ble også brukt i skytingen forrige måned.

Lærere som har fått militær opplæring, kan få bære våpen. Det kan skolekretsene bestemme. Dette forslaget ble stående. Flere demokrater var misfornøyde med dette forslaget.

– Synes jeg denne loven er god nok? Nei. Nei, det gjør jeg ikke, sa Lauren Book etter avstemningen. Hun er delstatssenator for Demokratene.

– Nærmiljøet mitt ble rystet. Mine skolebarn ble drept i sine klasserom. Partipolitikk settes foran muligheten til å komme ett skritt nærmere der vi bør være. Det kan jeg ikke leve med. Dette var første steget i å si aldri igjen, sa Book.

Republikaneren Bill Galvano kom med forslaget om å la lærere gå med våpen. Han er fornøyd med resultatet.

– Denne loven vil utgjøre en forskjell. Ting vil begynne å endre seg. Vi lyttet og vi prøver. Vi prøver hardt. Vi har ikke alle svarene, men vi gjør vårt beste og vil fortsette å gjøre vårt beste, sa Galvano.

Forslaget skal nå stemmes over i delstatens underhus.