Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil overgi seg

– Jeg vil overgi meg. Det hevder mannen som mistenkes for drapene ved den jødiske skolen. Men mannen har fortsatt våpen.

Politiet står rundt huset i Toulouse i Frankrike. De tror at en 24 år gammel mann inni huset skjøt mot den jødiske skolen mandag. Tre barn og en lærer ble drept. Den samme personen har trolig også drept flere soldater. De var fra innvandrer-familier.

Men mannen nektet å slippe inn politiet. Han og politiet begynte å skyte mot hverandre natt til onsdag. To politimenn ble lettere skadd. Onsdag formiddag sa 24-åringen at han vil overgi seg til politiet. Det vil skje på ettermiddagen, sa han.

Litt senere hørtes en eksplosjon. Noen sier at politiet ville fjerne en bil som sto i veien for aksjonen deres. Fransk politi sier at de vil ta mannen i live.

LES MER HER: Skjøt barn på jødisk skole

24-åringen sa at han er en hellig kriger og medlem av terror-nettverket al-Qaida. Det skjedde midt under politiets aksjon. Hans bror skal ha blitt tatt inn til avhør av politiet tidligere. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

24-åringen skal være fransk statsborger. Men familien hans kommer fra et Algerie. Han skal ha reist mye på grensa mellom Afghanistan og Pakistan. Det skriver franske medier. Mannen skal ha sagt at han vil hevne drap på palestinske barn. Han er også sint på franske soldater som er i muslimske land som Afghanistan.

LES MER HER: Strengere sikkerhet for norske jøder

Flere soldater ble drept i Toulouse og en by i nærheten i forrige uke. Allerede da begynte politiet å mistenke 24-åringen og noen personer til. Det samme våpenet skal ha blitt brukt der og på den jødiske skolen.

De drepte jødiske barna og læreren ble onsdag morgen fraktet til Israel. De ble begravet i byen Jerusalem. De drepte var den 30 år gamle læreren Johnathan Sandler, sønnene hans Arieh på 5 år og Gabriel på 4 år, og skolejenta Miriam Monsonego på 7 år.