Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil sende folk tilbake til Syria

Tyskland kan endre reglene for å sende folk tilbake til Syria. Det har vært forbudt siden 2012. Nå kan det kan bli slutt på forbudet.

Det er på tide at det blir slutt på forbudet mot å sende folk tilbake til Syria. Det sier Horst Seehofer. Han er innenriksminister i Tyskland. Forbudet kom i 2012.

Det var en følge av krigen i Syria. Det var ingen plan om at det skulle vare så lenge som til 2020. Derfor har politikerne forlenget forbudet flere ganger. Men nå er krigen over i mye av landet, skriver nyhetsbyrået NTB.

– Vi bør se på alle sakene på nytt. Hver sak må bli vurdert. Vi må se om det er mulig å sende noen tilbake. Det gjelder særlig for de som er kriminelle eller kan være farlige, sier Seehofer til nyhetsbyrået DPA.

Han vil foreslå en slutt på forbudet. Det skal skje på et møte med ledere fra alle de 16 delstatene i Tyskland.

Flere grupper sier at det er et viktig forbud. Folk som blir utvist til Syria kan være i fare. De kan risikere å bli forfulgt av både myndighetene og opprørere, sier rettighets-grupper.

Flere andre politikere har sagt det samme som Seehofer. Mange har endret mening den siste måneden. Det har skjedd etter et knivangrep i byen Dresden. Det var i oktober.

En mann fra Syria er mistenkt og arrestert for angrepet. Han er også dømt for å ha brutt loven tidligere. Politiet tror han er inspirert av ekstrem islamisme, ifølge avisa Deutsche Welle. En mann ble drept, og en annen ble hardt skadd i angrepet.