Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Ville angripe jule-shoppere

Terror-mistenkte i London ville sprenge butikker og banker midt i jule-handelen.

Mandag morgen ble 12 menn arrestert forskjellige steder i Storbritannia. De skal ha planlagt en serie terror-angrep. Angrepene skulle skje på butikker, banker og kjente steder i London. Mennene ble arrestert etter at britisk sikkerhets-politit hadde overvåket dem i flere måneder. Det skriver den britiske avisa The Daily Telegraph.

LES MER HER: 12 tatt for terror

Mennene skal også ha planlagt angrep mot offentlige steder og i strøk med mye butikker. Området rundt regjerings-byggene skulle også angripes. Mennene ble trolig arrestert bare dager før de ville gjøre terror-angrepene. Det skriver den britiske avisa The Guardian.

– Vi vet at vi er truet av virkelig og seriøs terror. Jeg vil takke politiet og sikkerhets-tjeneste for arbeidet de gjør med å holde landet vårt trygt, sa Theresa May til britiske medier i går. May er innenriksminister i Storbritannia.

Britiske politi sier at de 12 mennene, ikke kan knyttes til selvmords-bomberen i Stockholm i Sverige. Der sprengte en mann seg selv i forrige uke. Det skriver nettavisa Aftenposten.no. Land som er med i forsvars-samarbeidet NATO, ble advart på en nettside i forrige uke. De må ta soldatene sine ut av Afghanistan og «avslutte krigen mot islam». Hvis ikke kommer det flere terror-angrep i Europa.

LES MER HER: – Stockholm er bare begynnelsen