Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ville inn på klimatoppmøtet

Mer enn 230 demonstranter er pågrepet. De ville inn på klimatoppmøtet.

Flere tusen demonstranter prøvde å komme seg gjennom sperringene til politiet. De forsøkte å komme seg inn på konferanse-senteret i København. Der er verdens ledere samlet for å få til en ny klima-avtale.

LES MER: Slik vil verden løse klima-krisa

Politiet brukte biler, batonger og tåregass for å fjerne demonstrantene. Demonstrantene svarte med å kaste stein mot politiet. Men politiet var flest og sterkest. De hindret at demonstrantene fikk nærme seg inngangen til senteret.

Politifolk med våpen står vakt rundt konferanse-senteret Bella Center i København. Demonstrantene ble raskt tatt av politiet da de brøt seg gjennom sperringene. Mer enn 230 personer pågrepet. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– 20-30 personer ble stoppet og arrestert. Noen av dem forsøkte senere å stikke av igjen. Men nå har politiet tatt fra dem skoene, sier Ekstra Bladets reporter.

Politiet sier at alle forsøk på å bryte sperringene vil bli slått hardt tilbake.

– Det skal bli svært vanskelig for aktivistene å komme gjennom uten å bruke vold. Vi har gitt beskjed om at ingen får lov til å bryte gjennom politiets sperringer. Vi vil ta i bruk alle nødvendige midler for å hindre at det skjer, sier Lars Borg til Ekstra Bladet. Han er talsmann i politiet. 

LES MER: Gatekamper i København