Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Viser bilde av Mokhtar Belmokhtar

En fransk radiostasjon sier at de har bilde av liket til Mokhtar Belmokhtar. Men flere tviler fortsatt på at Belmokhtar virkelig er død.

Den franske radiostasjonen Radio France Internationale (RFI) la ut et bilde på nettsiden sin mandag. De sier at det viser liket til Mokhtar Belmokhtar.

Soldater fra Tsjad deltar i kampen mot islamister nord i Mali. De kjemper sammen med blant andre franske og maliske soldater.

I helgen sa Tsjads væpnede styrke at de hadde drept Belmokhtar. De sa at han ble skutt av soldater i Ifoghas-fjellene lørdag. Men mange er usikre på om dette stemmer.

LES MER HER: – Mokhtar Belmokhtar drept nord i Mali

Belmokhtar er leder for den islamistiske gruppa De som signerer med blod. Gruppa har sagt at de er ansvarlige for terrorangrepet i Algerie i januar. 40 personer ble drept i angrepet. Fem nordmenn var blant de døde.

LES MER HER: Truer med nye angrep

Bildet RFI har lagt ut, er tatt med en mobiltelefon. Det ble tatt av en soldat fra Tsjad nord i Mali, sier de. Militæret i Tsjad sier også at bildet viser Belmokhtar.

Ingen andre ledere har sagt at dette stemmer. Mandag sa det franske forsvaret at det ikke finnes noen bevis på at Belmokhtar er drept.