Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Voldtatt 10-åring ble nektet abort

Jenta skal ha blitt voldtatt av morens kjæreste som 10-åring. Myndighetene ville ikke la henne ta abort. Torsdag fødte hun en jente.

En 42-åring ble pågrepet i mai. Han er siktet for å ha voldtatt en 10 år gammel jente i Paraguay i Sør–Amerika. Han kan bli straffen med 15 års fengsel.

Jenta ble gravid, men fikk ikke lov av myndighetene å ta abort. Torsdag fødte hun en jente. Saken har sjokkert både i landet og internasjonalt, skriver nyhetsbyrået NTB.

Voldtekten ble oppdaget da jenta gikk til legen. Hun hadde smerter i magen. Da fant legen ut at hun var gravid i femte måned. 10-åringen var bare 1,39 meter høy og veide 34 kilo da hun ble voldtatt.

Legene fryktet at jenta kom til å dø av å være gravid og føde. Men det hjalp ikke. Myndighetene sa nei. Babyen veide 3,5 kilo. Hun ble operert ut av magen til moren.

– Det vil vise seg om hun klarer oppgaven som mor, sier sykehusets direktør Mario Villalba.

Verdens-organisasjonen FN kritiserte myndighetene i Paraguay. Det gjorde også organisasjonen Amnesty. De mente landet burde se bort fra abortloven sin i denne saken.

– Myndighetene i landet valgte å gamble med livet hennes, sier Erika Guevara i Amnesty.

På sykehuset der 11-åringen fødte en datter torsdag, ligger det nå tre andre jenter. Alle er tolv år gamle. De skal føde i løpet av kort tid.