Kultur

Disse vil synge for Norge

Er det noe kjent med denne karen? Flere kjente artister vil synge for Norge i Melodi Grand Prix.

Alexander Rybak er klar. Det er ni år siden han vant den internasjonale finalen i Eurovision. Da sang Rybak låta «Fairytale». Denne gangen synger han «That’s How You Write a Song» i den norske Melodi Grand Prix. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Konkurransen er 10. mars i Oslo Spektrum. TV-titterne skal stemme fram vinneren sammen med internasjonale jurygrupper. I år kan du høre alle deltakernes låter samtidig. Ti sanger slippes i dag tirsdag, ifølge kanalen NRK.

Men det blir vanskelig å kåre en vinner. I fjor vant gruppa JOWST med Aleksander Walmann, og de har laget nok en låt. Ellers finnes det flere MGP-artister med mye erfaring blant dem som er med.

Dette er alle ti deltakerne og låtene i 2018:

* Charla K: «Stop the Music»

Charlotte Kjær er fra Tønsberg, men bor nå i Stockholm i Sverige. Der hun fant hun tonen med låtskriver, produsent og artist Alex Shield. I fjor signerte hun platekontrakt med Per Gessle. Hun har også vært med på å skrive låta «Stamina» for artisten Anastacia.

Tekst og melodi: Charlotte Kjær/Per Gessle/Alex Shield

* Alejandro Fuentes: «Tengo Otra»

Alejandro Fuentes ble kjent i programmet «Idol» i 2005. Han er opprinnelig fra Chile. Artisten synger en kjærlighetssang på spansk.

* Aleksander Walmann: «Talk to the Hand

Aleksander Walmann har vært med i konkurransene «The Voice» i 2012, i «Stjernekamp» i fjor høst. Han sang med JOWST i Eurovision i 2017. De var med låta «Grab the Moment». Nå deltar de to for andre gang, men Walmann blir alene på scenen.

* Stella & Alexandra: «You Got Me»

Kanalen NRK satte artist Stella Mwangi sammen med Alexandra Rotan. De ble bedt om å synge låta sammen. Stella Mwangi er en kjent rapper. Alexandra Rotan reiser verden rundt som hovedvokalist for Alan Walker. Begge har vært med i MGP før: Stella vant med låta «Haba Haba» i 2011. Alexandra var med i MGP junior i 2010.

* Vidar Villa: «Moren din»

Vidar Villas musikk ble strømmet ekstremt mye i fjor. Nå synger han om to venner, der den ene er forelsket i kompisens mor.

* Tom Hugo: «I Like I Like I Like»

Hermansen skriver for både norske og internasjonale artister. Han synger også sine egne låter. Tom Hugo var med i MGP for første gang i 2013. Da sang han «Det er du». Nå synger han på engelsk.

* Ida Maria: «Scandilove»

Hun nådde nesten toppen i «Stjernekamp», trår Ida Maria Børli Sivertsen (33) på ny i MGP – der hun sist prøvde seg som låtskriver i fjor med "Mama's Boy", sunget av Ella. Men denne gangen står Ida Maria selv på scenen.

* Rebecca: «Who We Are»

Kjetil Mørland vant med låta «A Monster Like Me» i 2015. Han endte på 8. plass i Eurovision-finalen. Nå er han tilbake med en ny låt. 19 år gamle Rebecca Thoresen skal synge den. Hun har blant annet underholdt før Isac Elliot og Donkeyboy på Hvalstrand. Hun har også spilt på Bluebird Café i Nashville.

* Nicoline: «Light Me Up»

Nicoline Berg Kaasin er kjent fra blant annet «The Voice» i 2015 og »Stjernekamp» i 2016. Hun har også vært med i Melodi Grand Prix og Eurovision-finalen før. Nicoline var korist for Margaret Berger i 2013. Hun koret også for Agnete i 2016 i Eurovision. Denne gangen er hun klar med en låt hun selv har vært med på å skrive.

* Alexander Rybak: «That’s How You Write a Song»

Alexander Rybak fikk 387 poeng i den internasjonale finalen i Eurovision i 2009. Det var rekord. Låta «Fairytale» levde videre på hitlister og som album. Nå synger han en ny låt han har skrevet selv.

Siste utgave

På forsiden nå