Norge

Han er blant Norges rikeste

Kjell Inge Røkke er nest rikest i Norge. En 24-åring har den aller største formuen.

Gustav Magnar Witzøe er bare 24 år gammel. Nå er han blitt rikest i Norge med over 11,14 milliarder kroner i formue.

Witzøe har arvet familiens selskap Kverva. Det eier igjen deler av selskapet Salmar, som driver med laks. I 2011 ble Gustav Norges yngste milliardær. Han kommer fra Sør-Trøndelag

– Vi hadde diskusjoner i familien om å la en 19-åring ta over, sa faren til Adresseavisen i 2012. Men slik ble det altså.

Skattelistene for 2016 ble offentlige fredag. Disse listene viser hvem som tjener mest i Norge. De viser også hvem som eier mest og betaler mest skatt.

Norges nest rikeste er forretningsmannen Kjell Inge Røkke. Han har en formue på 11,1 milliarder kroner. Han har noen millioner kroner mindre enn Witzøe.

Røkke eier konsernet Aker ASA. Det eier igjen andre selskaper. Selskapene driver blant annet med olje og gass, fiskeri og teknologi.

Trond Mohn er nummer tre på lista over høyeste formue. Han eier verdier for 9,4 milliarder kroner. Mohn er kjent for sine gaver til idretten i Norge. Han har blant annet gitt penger til en ishall i Bergen. Han har også gitt penger til fotballbaner.

Ingen tjente like mye penger som Einar Aas i 2016. Han tjente over 830 millioner kroner, ifølge skattelistene. Det er et langt stykke ned til neste på lista.

Øystein Stray Spetalen tjente 324 millioner kroner.

664.821 personer i Norge betalte ingenting i skatt i fjor. Det skriver nettstedet n24.no.

Tallene i skattelistene er ikke helt nøyaktige. Fradrag er trukket ifra. Den egentlige inntekten kan for eksempel være høyere i virkeligheten.

Siste utgave

På forsiden nå