Klar Tale Nettavis

Norge

Unge drikker mindre alkohol

Norge: Etnisk norsk ungdom drikker mindre alkohol enn før. Forsker tror årsaken er at muslimske venner ikke drikker.

Slik rammes du av streiken

Norge: Mellom klokka 14 og 16 blir det stopp for buss, tog og fly. Barnehager og offentlige kontorer stenger tidligere i dag.

Fant savnet gutt

Norge: Sjuåringen som forsvant i Molde har blitt funnet. Gutten er ikke skadet. En mann er siktet i saken.

Skutt ved militærleir

Norge: En 19 år gammel kvinne ble skutt og alvorlig skadet ved Terningmoen leir i Elverum i Hedmark. Det var en ulykke med et skytevåpen.

Gutt savnet i Molde

Norge: Sjuåringen forsvant fra en bowlinghall i Molde. Politiet har bedt om hjelp fra Kripos. Den savnede gutten er etterlyst både i Norge og utlandet.
BILDESPESIAL
  • Når skrot blir til skatter

    Folk sier at han samler på skrot. Men Domenico Agostinelli vet bedre. For ham er vanlige ting spesielle. Alle bilder: Tony Gentile / Reuters / NTB scanpix

UKAS BILDE
Bildet viser siste Ukas bilde

Verden forandrer seg hele tiden. Noen øyeblikk blir fanget med kamera. Klar Tale har plukket ut et bilde til deg.

Bygder kan bli evakuert

Norge: Noen bygder i Eksingedalen i Hordaland har vært isolert siden onsdag i forrige uke. Veien dit er stengt på grunn av snøras og fare for nye ras. Hvis ikke veien ryddes snart må innbyggerne evakueres.

Streik stopper togtrafikken

Norge: På grunn av forslagene til endringer i arbeidsmiljøloven blir det streik i én time. Det betyr at det ikke går verken flytog eller vanlige tog mellom klokka 15 og 16 onsdag.

– Morna Siv

Norge: Mulla Krekar har sluppet ut av Kongsvinger fengsel. – Morna Siv, var det eneste Krekars bror ville si til journalistene.

Dyr kan ha kugalskap

Norge: Kyr ved fem gårder kan ha fått sykdommen kugalskap, viser undersøkelser fra Mattilsynet.

Må slutte i en jobb

Norge: Max Hermansen får ikke lenger undervise ved Opplæringskontoret i Oslo. Årsaken er at han har startet marsjer mot muslimer i Oslo.

Krekar blir foreløpig i Oslo

Norge: Mulla Krekar blir ikke sendt til Kyrksæterøra søndag. Krekars advokat og politiet har avtalt å vente med flyttingen til retten har sett på saken.

Europarådet følger Krekar-saken

Norge: Europarådet har foreløpig ingenting å si på tvangsflyttingen av mulla Krekar. Europarådet sier at Norge ikke har mulighet til å sende Krekar tilbake til Irak.

Spiser mye fett og kjøtt

Norge: Nordmenn har blitt flinkere til å bytte ut smør med matolje. Vi spiser fortsatt mer mettet fett enn vi har godt av. Vi spiser også mye kjøtt.

Mange fall på isen

Norge: Glatte fortau har ført til at mange har besøkt legevakten denne uka. Legevakta i Oslo tok imot omtrent 500 personer mandag og tirsdag.

Krekar til Sør-Trøndelag

Norge: Mulla Krekar skal bosettes på Kyrksæterøra i Hemne kommune i Sør-Trøndelag. Han flytter dit når han slipper ut av fengsel.

Skal granske Scandinavian Star

Norge: Brannen om bord i Scandinavian Star blir gransket. Det har et flertall i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget bestemt.

Person tatt av snøras

Norge: En person er tatt av et snøras i Eikedalen i Samnanger kommune i Hordaland. Mannen er ikke alvorlig skadd.

Iskanten flyttes nordover

Norge: Regjeringen vil ha en ny grense for havisen. Det kan gjøre det lettere å bore etter olje. Flere miljøvern-organisasjoner og politiske partier er mot at grensen flyttes.