Norge

Dette mener folk om flyktning-politikken

Hvordan opplever folk i Norge innvandrere og flyktninger? Vi blir stadig mer positive, viser en undersøkelse.

Hva er holdningen til innvandrere og innvandring? Det har Statistisk sentralbyrå (SSB) undersøkt.

Flere mener at mulighetene for flyktninger og asylsøkere til å få opphold i Norge bør være uendret. Det er når de sammenligner med situasjonen i dag. Det har blitt færre som mener at det skal bli vanskeligere å bli i Norge.

Over fem av ti spurte sier at de er fornøyd med reglene som gjelder for å få bli i Norge.

– Det er gledelig at flere er positive til innvandrere. Jeg tror det blant annet handler om at flere ser at politikken for integrering virker. Vi er i gang med et løft for integrering. Det skal få flere i jobb og utdanning. Dette håper jeg også vil bidra til positive holdninger til innvandrere, sier Jan Tore Sanner til nyhetsbyrået NTB. Han er kunnskaps- og integreringsminister.

Sanner mener at vi må bli bedre på å bruke den kunnskapen innvandrerne har.

– Det kan skape flere jobber. Det vil være med på å gjøre norsk arbeidsliv bedre, sier Sanner.

Færre enn før mener det bør bli vanskeligere å få opphold i Norge. I 2002 mente over halvparten av de spurte dette. Nå svarer 23 prosent at det bør bli vanskeligere.

14 prosent mener at det bør bli lettere å få bli i Norge.

Vi er stort sett er positive til innvandrernes innsats på jobben, viser undersøkelsen også. Over sju av ti spurte mener dette.

Innvandrerne ses ikke lenger som en trussel mot sikkerheten i samfunnet. Det blir også færre som tror at innvandrerne misbruker økonomisk støtte som trygd.

Siste utgave

På forsiden nå