Norge

Holdt seg helt isolert da koronaen kom

Trine Skei Grande kan bli alvorlig syk av korona-viruset. Derfor har Venstre-lederen holdt seg helt for seg selv siden mars.

Trine Skei Grande har vært helt isolert siden i mars. Årsaken er at hun har en sjelden sykdom med immun-svikt. Den gjør at hun kan bli alvorlig syk av korona-viruset.

– Jeg har så å si ikke vært utenfor leiligheten på to måneder, sier Grande til avisa Dagbladet. Hun leder partiet Venstre. Korona-viruset har gitt henne en ekstra bekymring. Først nå forteller hun hvordan.

Norge stengte ned 13. mars. Da skjedde det mye på en gang. Det var strid i Venstre om hvem som skulle lede partiet. Det var endringer i regjeringen. Dagen før hadde Grande sagt at hun slutter som partileder og kunnskapsminister. Hun sa at hun ikke ønsket gjenvalg til Stortinget.

– Jeg overlot nøkkelen til Kunnskaps-departementet til Guri (Melby) fredag den 13. mars klokka 14. Så dro jeg rett til Stortinget og hentet datamaskinen. Og resten av utstyret som jeg trenger som stortings-representant. Jeg satte meg på trikken hjem. Og her har jeg vært siden, sier hun.

Hun våget seg først ut av leiligheten og hagen på 17. mai. Årsaken er den sjeldne sykdommen hun har.

Venstre kunne ikke holde landsmøtet sitt som planlagt. Dermed kunne de ikke finne ny partileder. Derfor er Grande fortsatt leder i Venstre fram til september.

Siste utgave

På forsiden nå