Norge

Eggkasting og hærverk på halloween-kvelden

31. oktober feiret mange unge halloween. Selv om mange hadde det gøy, ble det også litt bråk.

Søndag kveld var det halloween-feiring over hele landet. Det foregikk for det meste fredelig. Likevel ble det problemer noen steder.

I Bergen skal en mann ha blitt voldelig mot barn. Det ble han fordi de tok for mye godteri. Knut Dahl-Michelsen jobber i Vest politidistrikt. Han snakket med Bergensavisen.

– De fikk visst bare lov til å ta to godteri. Én av dem tok tre. Det likte ikke beboeren. Han skal ha tatt hardt i guttens hår og kastet ham i bakken, sier han til avisa.

Guttene ringte politiet selv. Politiet beskriver dem som sjokkerte og redde.

I Tromsø måtte politiet også rykke ut. Der fikk barn utdelt patroner i godteposen.

En mann i 30-årene ga tomhylser og patroner til barna som ba om søtsaker. Politiet tok kontakt med mannen og ba ham stoppe.

I Oslo opplyste politiet om bråk på Haugerud øst. De skrev på Twitter at ungdommene drev med hærverk.

– Vi opplever ungdommene som aggressive. De holder på med å kaste egg og andre gjenstander mot politiet, skrev de i 21.30-tiden.

Også i Bergen skapte ungdom bråk med eggkasting. Flere fikk tilsnakk av politiet. På Sørlandet ble det kastet egg på biler, hus og personer.

– Politiet ber de som gjør dette avslutte slik aktivitet, skrev politiet i Agder søndag kveld.

Halloween-feiring har blitt populært i Norge de siste 20 årene. Det kalles allehelgensaften på norsk. Tradisjonen er at barn går fra dør til dør spør om «knask», altså godteri. Hvis de ikke får det, truer de med å gjøre «knep». Det kan ofte være å tilgrise hus, med dopapir eller egg.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå