Norge

Vil vite hva som skjer med barn som ser på skjerm

Søvn, psykisk helse og utfordringer med læring. Kan skjermbruk ha konsekvenser for dette? Det vil regjeringen finne ut av.

Regjeringen har laget et nytt utvalg. De skal se på kunnskapen som finnes om barns bruk av skjerm. De skal komme med nye tiltak knyttet til barn og unges skjermbruk.

Utvalget vil blant annet se på søvn, psykisk helse og utfordring med læring. Regjeringen vil også lansere en ny strategi. De skal samarbeide med kommunenes organisasjon (KS). Strategien skal handle om digital kompetanse i barnehage og skole.

– Vi trenger mer kunnskap om konsekvensene av skjermbruk. Og ny teknologi, som kunstig intelligens, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Regjeringen lurer på hva skjermbruk gjør med læring, oppmerksomhet og ferdigheter. Dagens barn og unge møter digitalisering og ny teknologi på alle arenaer, sier Støre.

– Det gir muligheter, men også utfordringer som vi må lære mer om.

Tonje Brenna sier ni av ti tiåringer har en smarttelefon. Brenna er kunnskapsminister. Mange elever på ungdomsskoler sitter mange timer foran skjermen. Over 70 prosent bruker minst tre timer hver dag, sier Brenna.

– Vi trenger kunnskap for å finne en god balanse. Barna våre skal fortsatt lære å skrive både for hånd og på tastatur, sier Brenna.


Siste utgave

På forsiden nå