Norge

Hvem får best vær på 17. mai?

Meteorologene vet ikke hvem som får solskinn på nasjonaldagen.

Været på 17. mai er en gåte, sier Meteorologene. De vet ikke hvor været blir best.

– Det er en gåte. Ingen vet sikkert. Men uansett om paraplyen må fram eller om solbrillene må brukes, feirer vi nasjonaldagen med flagg og smil. Det skriver Meteorologene på Twitter.

Vær-prognoser forteller hvordan været kan bli. Men de to siste prognosene for 17. mai har vært helt forskjellige. Det sier Iselin Skjervagen til nyhetsbyrået NTB. Hun er vakthavende meteorolog i Meteorologisk institutt.

– Den litt eldre prognosen vår viste at det ville komme litt nedbør i Nord-Norge. Og en del i Sør-Norge. Samt fint vær i Midt-Norge, sier Skjervagen.

Men nå skal det bli regn og dårlig vær i Midt-Norge og Nord-Norge, viser den siste prognosen. I Sør-Norge skal det bli kjempefint, sier Skjervagen. Det er altså usikkert hvordan været faktisk blir.

– Dette er altså så vanskelig. Neste prognose kan være helt forskjellig igjen. Jeg er usikker. Det er umulig å si med sikkerhet hvem som blir værvinner på 17. mai i år. Jeg tror vi kanskje må vente til mandag med å få en god prognose. Akkurat nå er det så mange små lavtrykk på prognosene våre. De har ikke vært der tidligere, sier Skjervagen.

Siste utgave

På forsiden nå