Norge

Disse kakene kan du lage til 17. mai

Sent ut med kakene til 17. mai? Dette kan du lage.

Har du tenkt til å lage kake til 17. mai? Opplysnings-kontoret for frukt og grønt kommer med forslag.

Mai er festmåned nummer én, skriver Opplysnings-kontoret i en pressemelding.

Det finnes uendelig mange kaker som passer til feiring. Men hva er vel 17. mai uten den klassiske pavlovaen?

---

Forslag til kaker på 17. mai:

- Pavlova

- Bringebærkake med krem

- Eton Mess

- Lollipop med tre farger

- Ostekake med pasjonsfrukt

- Pikekysspavlova

---

Pavlova er en klassiker på 17. mai. Opplysnings-kontoret gir tips til kaka.

Lag pavlova som du vil med ulike smaker og pynt, skriver de. Velg om du ønsker porsjon pavlova eller stor kake.

Pynt gjerne pavlovaen med deilige bær i Norges farger. Det er kun fantasien som setter stopper for denne herlige 17. mai kaken.

Har du lyst til å lage noe annet enn pavlova? Her er Opplysnings-kontoret sin oppskrift på lollipop med tre farger.

Du trenger tre kiwi, tre appelsiner og 300 gram jordbær.

---

Dette gjør du:

  • Skrell og mos kiwi. Ha mosen som første lag i ispinneformer. Sett formene i fryseren i en time.
  • Press appelsinene. Tilsett appelsinsaften som neste lag i ispinneformene. Sett formene tilbake i fryseren i en time.
  • Rens jordbærene, del dem i biter og mos dem. Ha jordbærmos i ispinneformene som det siste laget.
  • Sett i ispinner og sett formene tilbake i fryseren. De skal stå i minst to timer.

---




Siste utgave

På forsiden nå