Norge

Nå blir kjøtt og bacon billigere

Vi kjøper mindre kjøtt og bacon. Og lagrene med kjøtt fylles opp. Nå vil bøndene gjøre kjøtt billigere. Det vil butikkene også.

Flere butikker gjorde kjøtt billigere 1. september. Det skriver avisa VG. Det gjelder butikkene Kiwi, Rema og Extra.

Salget av kjøtt har stupt siden sommeren. Lagrene fylles opp. 7.000 tonn storfe og 4.000 tonn gris vil være på lager før jul. Det gjelder særlig varer som sideflesk og råvarer til kjøttdeig.

Det er sjelden så mye kjøtt på lager. Det sier Ole Nikolai Skulberg til VG. Han er direktør i Nortura totalmarked.

Derfor blir det billigere for både svin og storfe. Prisen for svin skal ned 80 øre per kilo. Prisen for storfe skal ned 4 kroner per kilo. Slik skal prisene være ut året.

Prisene for mat har vokst mye det siste året. Bacon og kjøttpålegg har blitt 7,4 prosent dyrere. Storfe er 9,9 prosent dyrere. Svinekjøtt er blitt 1,9 prosent dyrere.

---

Kort om saken

  • Kjøtt og bacon blir billigere.
  • Årsaken er at færre kjøper kjøtt. Og lagrene med kjøtt fylles opp.
  • Prisene skal være lavere ut året.

---

Siste utgave

På forsiden nå