Norge

Høstferien er en tid for svindel

Finans Norge advarer folk mot svindlere. De ber oss være ekstra forsiktige når du er på ferie.

– Vi senker skuldrene, har tid til familie og venner. Men dessverre også mer tid til å bli svindlet. Det sier Gry Nergård. Hun jobber for Finans Norge.

Hun sier det er ekstra viktig å passe på når du er på ferie. Denne uka og neste uka er det høstferie. Nergård ber folk være forsiktige.

– Nå er svindlerne blitt så profesjonelle at absolutt alle kan bli lurt. Ikke bare de eldste blant oss, sier Nergård.

– Det viktigste tipset er derfor at du er rask med å ta kontakt med banken din dersom du tror du er blitt svindlet. Da øker muligheten for at banken klarer å stoppe pengene før de forsvinner ut av kontoen din.

Aldri før har så mange av oss blitt utsatt for forsøk på svindel som nå. Det mener arbeidsgiver- og nærings-organisasjonen for finansnæringen.

De mener det skyldes at nordmenn bruker internett mye og har en del penger.

---

Dette er noen av de mest vanlige måtene vi blir lurt på

  • Du kjøper et produkt på nett, men har gått inn på en falsk hjemmeside. Der har du lagt igjen både kortnummer og opplysninger til din BankID. Siden er svindel.
  • Du får en tekstmelding fra et selskap som jobber med inkasso. De sier du har et inkassokrav på 64 kroner. Du logger inn med BankID for å betale, men det er svindleren som både får betaling og andre viktige opplysninger.
  • Noe som ligner på banken din ringer deg. De sier at du holder på å bli svindlet. De anbefaler at du flytter pengene din til en trygg konto. Det er ikke banken som ringer, og kontoen tilhører svindleren. Hvis du gjør som svindleren sier, utfører du svindelen selv.

---

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå