Norge

Hvor reiser nordmenn i juleferien?

Mange nordmenn reiser til utlandet i juleferien. Dette er de mest populære stedene, ifølge reise-selskapene.

Rekordmange tar juleferien i varmere strøk i år. Det opplyser selskapet Apollo i en pressemelding. Selskapet har solgt 25 prosent flere reiser i år enn i fjor.

Gran Canaria er folkets favoritt. Etterfulgt av Tenerife og Fuertventura.

Julaften er i år på en søndag. Mens de fleste reisene har avreise på lørdag, ifølge Apollo. Det er årsaken til at flere reiser i år, tror selskapet. Dermed slipper folk å reise på selve julaften.

Nordmenn ønsker seg ikke bare til Spania i år. Sharm el Sheikh i Egypt er også populært.

Mange vil også til Emiratene. Her er både Dubai og Abu Dhabi populære steder. Ras al Kaimah er mest populært blant familier.

- Julen handler om å dyrke kvalitetstid sammen, sier Beatriz Rivera. Hun er kommunikasjons-sjef i Apollo. Og kvalitetstid blir det når vi slapper av på ferie. Istedenfor å stresse med vasking, handling og matlaging, sier hun.

Reiseselskapet TUI opplever også flere bestillinger i år. Særlig mange skal på ferie i årets siste uke.

– Det skyldes kanskje at du da får med deg julaften her hjemme på søndag. Før du reiser på ferie for å slikke sol mandag. Da får du både i pose og sekk. En tradisjonell julaften, og deretter ferie i varmen. Det sier Anne Mørk-Løwengren i en pressemelding. Hun er kommunikasjons-sjef i TUI Norge.

TUI har også flest bestillinger til Gran Canaria i år. Slik var det også i 2022. Da skulle 80 prosent reise dit. På andreplass og tredjeplass kom Kapp Verde og Thailand.

---

Hit vil flest reise i juleferien

1. Gran Canaria

2. Tenerife

3. Fuerteventura

4. Sharm el Sheikh

5. Emiratene

Kilde: Apollo

---




Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå