Norge

Fridager på hverdager i 2024

Hvor mange røde dager havner på hverdager i 2024?

1. januar, 1. mai, 17. mai og juledagene. De har noe til felles. De er helligdager eller høytidsdager. Eller bare røde dager, som vi sier. Og de kan havne både på hverdager og i helger. Mange av oss har fri fra jobben på slike dager. Eller får ekstra betalt om vi må jobbe.

Lander helligdagen eller høytidsdagen på en søndag eller lørdag, har mange fri uansett. Da får vi ingen «gratis» fridag.

2024 blir et gunstig år for dem som ønsker fri. Alle røde dager som kan havne på en hverdag, gjør det.

1. januar er en mandag. Skjærtorsdag og langfredag er alltid en torsdag og en fredag. I 2024 havner disse på 28. og 29. mars. Andre påskedag er mandagen etter. En skikkelig langhelg, altså.

1. mai er arbeidernes dag. Det er en høytidsdag, og i år en onsdag. Kristi himmelfartsdag lander på torsdag 9. mai. Selveste 17. mai er en fredag. Med andre pinsedag mandagen etter. Også en helligdag.

Har du planlagt neste jul allerede? Julaften lander i 2024 på en tirsdag, men er egentlig en dag der folk jobber. De to dagene etter er helligdager. Og blir da en onsdag og en torsdag.

2022 var et dårlig år for alle som ønsket seg ekstra fri. Da havnet flere av de røde dagene på helg.

---

Hva er helligdager i Norge?

  • Norge har flere helligdager i løpet av et år. Noen ligger fast på bestemte ukedager, andre endrer plass fra år til år.
  • Helligdager i Norge er søndager. Vi har som regel fri søndager. Men helligdager er også 1. januar, påskedagene, pinsedagene, Kristi himmelfartsdag og de to juledagene. I tillegg er 1. mai og 17. mai røde dager, eller høytidsdager.
  • 2024 er et godt år for alle som ønsker seg litt ekstra fri.

---



Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå