Norge

Oslo lufthavn åpen igjen – men det blir forsinkelser

Avinor stengte all trafikk fram til klokka 15.30.

Oppdatering: Klokka 15.30 melder Avinor om at flyplassen er åpen igjen. Men det vil ta tid før flyene går som normalt. Det skriver VG.

Snøen lager kaos på Østlandet onsdag. Tog har blitt innstilt. Det samme gjelder bussene i Oslo.

Det går også utover flytrafikken. Det snør tett rundt Oslo lufthavn. Avinor har stengt luftrommet.

– Årsaken er at det snør så tett at flyene ser ikke bakkelysene. Da har vi ikke lov til å sende flyene av gårde, sier Monica Fasting til avisa VG. Hun er pressesjef i Avinor, som driver flyplassene i Norge.

Oslo lufthavn holder stengt for all trafikk fram til 15.30. Hvis været bedrer seg, kan det bli aktuelt å åpne før. Det skriver Avinor i en pressemelding.

– Vi stenger nå flyplassen for ankomst og avgang. Det er tett snøvær og vind, sier Stine Westby. Hun er lufthavn-direktør ved Oslo lufthavn.

Fly fra andre lufthavner får ikke ta av mot Oslo lufthavn. Det gjelder fly fra Norge og Europa. Fly som allerede er på vei, blir sendt til andre lufthavner.

45.000 passasjerer skal fly fra Norges hovedflyplass i dag.

Hva skjer videre utover dagen?

– Det blir kanselleringer og forsinkelser i dag. Hvor store forsinkelsene blir, vet vi ikke. Vi gjør vårt beste for å få de reisende inn i terminalen. De reisende må sjekke informasjonen de får fra flyselskapene, sier Westby.

Kulde og is preger dagen til folk i andre land i Europa også. I Tyskland er alle flyginger ved flyplassen i Frankfurt innstilt. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Flyplassen er Europas sjette største. Alle flyginger er innstilt fra og med lunsjtider.




Siste utgave

På forsiden nå