Norge

Stoppet Nav utbetalingen din? Les dette

Nav krevde at arbeidsledige delte CV. Men det var ikke lov.

Du kan få dagpenger hvis du er uten jobb i en periode. Men før februar 2021 stoppet Nav utbetalinger for flere. Årsaken var at folk ikke ville dele CV-en sin med mulige arbeidsgivere.

Navs krav viste seg å være ulovlig. De skulle heller ikke dele folks CV-er. Og Nav sluttet med det i februar 2021. Men fortsatt kan det være noen som egentlig skulle hatt dagpenger. Men som fikk utbetalingen sin stoppet.

Nav skriver at det gjelder deg som har fått vedtak om stans av dagpenger. Fordi du ikke ville dele CV-en din med arbeidsgivere via NAVs plattformer. Du fikk vedtak om stans før februar 2021.

Etaten har selv funnet 808 saker som kan være berørt. 105 saker er omgjort. Men de strever med å finne dem dette kan gjelde før 2016.

– Nav er avhengige av å bli kontaktet, skriver de.

Nav la folks CV-er på en plattform. Dette hadde de gjort siden 2001, skrev kanalen NRK i 2022. Datatilsynet reagerte. Folks opplysninger lå åpent for arbeidsgivere. Tilsynet ga Nav en bot på 5 millioner kroner.

Nav kunne klage. Men de valgte å la være.

Nav betaler ut penger til folk som er i ulike situasjoner. Blant annet dem uten jobb. Og Nav forsøker å hjelpe folk i arbeid igjen. Deling av CV-er var ett av tiltakene.

---

Hvem kan få dagpenger?

  • Du kan få dagpenger fra Nav. Det gjelder deg som er uten jobb eller har blitt permittert.
  • Du må ha mistet minst 50 prosent av den totale arbeidstiden din.
  • Du må også ha tjent minst 177.930 kroner de siste 12 månedene. Eller minst 355.860 kroner de siste 36 månedene.
  • Kilde: Nav

---



Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå