Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kaller Bhatti for vantro

Flere norske muslimer reagerer på våpen-bildene av islamisten Arfan Bhatti. – Jeg mener han er vantro, sier muslimsk leder.

Norge

Den voldsdømte islamisten Arfan Bhatti har trolig reist til grenseområdet mellom Afghanistan og Pakistan. Her har han tatt bilder av seg selv med et automatvåpen. Bildene er blitt spredt på nettet.

Bhatti har også ett av disse bildene som profil-bilde på Facebook. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: – Grunn til å ta trusler fra islamist på alvor

Norske muslimer reagerer på bildene. Bhatti er vantro, mener den muslimske lederen Mohammed Faiz Alam. Han var tidligere generalsekretær i moskeen Minhaj ul-Quran.

Til avisa VG sier Alam at Bhatti bryter med fatwaen laget av den muslimske teologen Muhammad Tahir ul-Qadri. En fatwa er en slags muslimsk dom som en leder kan bestemme.

Den fatwaen Alam smakker om, sier at ekstreme muslimer oppfører seg galt. De følger ikke «den rette lære».

– Islam sier klart ifra at de som utfører terror, er vantro. Da mener jeg at Bhatti er vantro i forhold til fatwaen til dr. Qadri, sier Alam.

LES MER HER: Vil ha muslimske lover i København

Ifølge dr. Qadri finnes det heller ingenting i Koranen som sier at det er greit med «hellig krig» eller å kjempe for sharia-lover i Norge. Sharia-lover er strenge muslimske regler for hvordan folk skal kle seg og oppføre seg.

– Hvis de vil ha det, kan de bare reise fra Norge, sier Alam.

Han er opprørt over at ekstremister tror de kan snakke for andre muslimer i Norge.

– Vi elsker Norge og det norske folk. Vi vil leve sammen i fred og harmoni, sier han.

LES MER HER: Islamister vil demonstrere ved Stortinget

Bhatti er med i den islamistiske gruppen Profetens Ummah. Han er straffedømt åtte ganger. Blant annet for knivstikking og skyting.

Islamisten må pågripes hvis han kommer tilbake til Norge. Det mener Fremskrittspartiets Ulf Leirstein. Han sitter i Stortingets justiskomité.

– Med den våpen-treningen har han fått, er han en fare for landets sikkerhet, sier Leirstein.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) sier til Dagbladet at de har sett Bhattis bilder. De vil ikke kommentere saken ut over det.