Sverige og Storbritannia har bedt om et hastemøte om volden i Myanmar. Onsdag blir møtet holdt i verdens-organisasjonen FNs sikkerhetsråd.
– Det er et tegn på den økte bekymringen blant Sikkerhetsrådets medlemmer. De er bekymret for situasjonen for mange rohingya-muslimer. De prøver å flykte fra delstaten Rakhine. Det sier den britiske FN-ambassadøren Matthew Rycroft.
Angrepene på rohingya-muslimene ser ut som et klassisk eksempel på etnisk rensing. Det sa FNs menneskerettssjef mandag. Det hvite hus i USA fordømmer angrepene og volden i Myanmar.
– USA er dypt bekymret for krisen i Myanmar, sa Sarah Huckabee Sanders mandag. Hun er president Donald Trumps presse-talsperson.
Hun fordømmer både angrep på Myanmars militære og volden som fulgte i delstaten Rakhine. USA anklager ikke direkte det myanmarske militæret for volden.
Over 313.000 rohingyaer har flyktet fra Myanmar til Bangladesh, ifølge FN. Det er bare siden 25. august.
Flyktningleirene i Bangladesh er fulle. Det fattige landet ber om støtte fra resten av verden. De ønsker å flytte rohingyaene til nye leire. De trenger flere telt, mer mat, rent drikkevann og flere ting som såpe. Det melder organisasjonen Redd Barna.
Nær grensen til Myanmar sover tusenvis av rohingyaer under åpen himmel.