Kultur

– Det kan bli dramatisk og skremmende

NRK skal spille inn serie om 22. juli i regjerings-kvartalet. Det kan vekke følelser hos folk, advarer kanalen.

De neste dagene skal kanalen NRK gjøre opptak ved regjerings-kvartalet i Oslo. Det er til dramaserien «22. JULI». Den skal handle om terroren 22. juli 2011.

NRK sier at innspillingen vil foregå fra 23. til 27. august.

– Vi kommer til å gjenskape noe av det som skjedde denne dagen i 2011. Det skal handle om dem som tilfeldigvis var i området etter eksplosjonen. Det er krevende scener. Vi vet at dette er situasjoner som har berørt mange, sier Ivar Køhn i en melding til pressen. Han er programredaktør.

Torsdag og fredag skal de gjøre opptak i Møllergata ved Hammersborg torg. Lørdag og søndag gjøres det opptak i regjerings-kvartalet. Områdene blir sperret av. Folk vil ikke kunne gå over alt i området, sier NRK.

– Det vil bli brukt røyk og utryknings-kjøretøy. Det kan oppleves dramatisk og skremmende om en ikke vet hva som foregår. Det kan vekke følelser uansett om du er varslet på forhånd eller ikke. Det har vi full forståelse for, sier Køhn.

NRK har kontakt med Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli. De snakker sammen gjennom arbeidet med serien. Den skal handle om «hvordan samfunn, system, verdier og ideologi kommer til syne. Det er når noe så forferdelig som terrorhandlingene 22. juli rammer en nasjon».

Serien er en av flere film- og TV-prosjekter om 22. juli. Fra før av har Erik Poppe laget filmen «Utøya 22. juli». Filmen «22 July» har premiere under filmfestivalen i Venezia i september. Den har fått penger av strømme-tjenesten Netflix. Filmen er laget etter Åsne Seierstads bok «En av oss».

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå