Kultur

Lager utstilling til minne om Ari Behn

Unni Askeland og Per Heimly lager utstilling sammen. Det er til minne om vennen Ari Behn.

Stillheten er det verste, sier kunstner Unni Askeland. Hun snakker om tiden etter vennen Ari Behns selvmord. Derfor lager hun og fotograf Per Heimly en minneutstilling. Den skal holdes midt i Finnskogen.

– Det blir en ode til vår kjære Ari. Han er av mine aller nærmeste venner. Mens Ari jo er Per sin sjelevenn og blodsbror. Vi fant ut at nå må vi gjøre noe med denne tomheten, forteller Unni Askeland til lokalavisa iSolør.

Finnskog-utstillingen har vært arrangert siden 1981. Ivor Krgo er leder for utstillingen. Han spurte Askeland for lenge siden om hun ville delta, sier hun til avisa.

– Jeg sa jo ja med en gang. Men jeg fant liksom ikke helt ut av det. Så skjedde dette tragiske med Ari. Og så kom denne stillheten. Den er den verste. Det samme følte jo Per på. Så da tenkte jeg: «Nå skal jeg invitere med meg Per». Han var veldig positiv.

Askeland og Heimly åpner Finnskog-utstillingen. Det skjer fredag 13. mars i Galleri Røgden på Grue Finnskog. Utstillingen har fått navnet «UP». Det er etter de to kunstnernes forbokstaver. I 2011 hadde Behn og Askeland en utstilling sammen kalt «AU».

– Vi skal finne små glimt av glede i en stor sorg. Så jeg tror dette kan bli ganske så feiende flott og gøy! sier Unni Askeland til iSolør.

Mer fra Kultur

På forsiden nå