Kultur

Dedikert til familie, jobb og bading

Morten Kolseth leder iskrem-produsenten Isbjørn Is. Han gir alt for jobben og familien. Om sommeren liker han best å bade.

Morten Kolseth er 41 år gammel. Han er administrerende direktør i Isbjørn Is. Sommer er høysesong for iskrem. Derfor har alle som jobber i Isbjørn Is mye arbeid i disse dager.

– Hva er ditt favoritt-ord om sommeren?

– «Bade».

– Hvorfor liker du dette ordet så godt?

– Å bade er en sommer-aktivitet. Det betyr at solen skinner og været er fint. Da blir du som regel i godt humør.

– Hvilket ord liker du ikke?

– Jeg liker ikke ordet «problem». I min verden har du ingen problemer, du har utfordringer. Ingenting skal være umulig. Det umulige tar bare litt lenger tid å få til.

– Hva er et typisk iskrem-ord?

– Et typisk iskremord er «kjempegodt». Iskrem er nytelse. Forbruker kjøper iskrem for å unne seg noe godt, en belønning i hverdagen. Nå om sommeren når det er varmt ute, kjøper mange også iskrem for å kjøle seg ned.

– Hvilket ord bruker du ofte?

– «Kjør» er et ord jeg bruker mye. Ordet beskriver at vi setter i gang noe. I min rolle som øverste leder i et selskap er det min jobb å sette strategien og se til at vi når våre mål. Mine kollegaer og jeg diskuterer ulike problemstillinger hyppig. Og når vi blir enige, er det som regel jeg som sier «kjør». Vi setter da i gang med å jobbe videre med den oppgaven vi har diskutert.

– Hvilket ord beskriver deg best?

– «Dedikert». Jeg er en person som bruker mye tid på det som gir meg glede. Familien min og jobben er de to tingene jeg setter høyest i livet. Derfor bruker jeg mye tid og energi på akkurat dette. Jeg er derfor spesielt dedikert til familien og jobben. Det gir meg mye glede.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå