MITT SOMMER-ORD

Liker ikke ord som blir misbrukt

Per Inge Bjerknes er Norges Blindeforbunds neste general-sekretær. Han liker ikke at folk misbruker ordet «men».

Per Inge Bjerknes er 41 år gammel Han starter i jobben som general-sekretær i Norges Blindeforbund fra 1. januar 2021.

Hva er ditt favorittord om sommeren?

– «Skumre».

Hvorfor liker du dette ordet så godt?

– Det er både litt skummelt og koselig. Det viktigste er at sterkt lys er ubehagelig for øynene mine. Jeg har det bedre ute når det skumrer. Jeg ville helst spille fotball i skumringen da jeg var barn. Jeg så ballen best da.

Hvilket ord liker du ikke?

– Jeg liker ikke ord som blir misbrukt. Et slikt ord er «men». Jeg liker det ikke når noen sier: «Funksjons-hemmede bør inn i arbeidslivet, men...» Ordet blir misbrukt for å dekke over et negativt syn på folk. Det de egentlig mener, kommer ofte etter «men».

Hva er et typisk organisasjons-ord?

– «Dagsorden». Det kan være en plan for et møte. Mange organisasjoner vil også sette «dagsorden». Da vil de påvirke hva samfunnet skal bry seg om.

Hvilket ord bruker du ofte?

– Folk hører ofte at jeg ler. Jeg har godt humør, og ler lett.

Hvilket ord beskriver deg best?

– «Engasjement». Jeg har stort engasjement både for det jeg driver med og for folk jeg møter. Nå gleder jeg meg til å bruke mitt engasjement i Norges Blindeforbund.

Klar Tales nyhetsbrev

Meld deg på og få en oversikt over de viktigste sakene, forklart på en enkel måte.

Mer fra Kultur

På forsiden nå