MITT ORD:

– Vi er bedre sammen

Birgit Skarstein imponerer med dans i rullestol på TV. Men vet du hvilket ord hun liker aller best?

Birgit Skarstein er med i programmet «Skal vi danse» på kanalen TV 2. Der danser hun i rullestol, sammen med Philip Raabe. Paret fikk aller mest poeng i den første utgaven av programmet. Lørdag danser de igjen.

Klar Tale har intervjuet Skarstein på e-post.

– Hva er ditt favorittord?

– Mitt favorittord er «vi».

– Hvorfor liker du dette ordet så godt?

– Det er et så enkelt ord, og samtidig så stort. Ingen står helt alene. På et eller annet vis er vi alle en del av et fellesskap. «Vi» er raust, inkluderende og samlende.

– Hvilket ord liker du ikke?

– «Funksjonshemmet». Det er et ord som tar utgangspunkt i en begrenset egenskap. Av de som leser det kan det, oppfattes som definerende for mer enn det egentlig er ment å beskrive. Ethvert menneske er summen av mange egenskaper. Ikke definert av kun enkeltelementer.

– Hva er et typisk danse-ord?

– «Rytme». Det sier noe om bevegelse, samspill, å være til stede og opplevelse av dans.

– Hvilket ord bruker du ofte?

– «Vi». Det er sjelden jeg står i noe helt alene. Vi gjør det meste i samspill. Eller i relasjon til noen. Det er viktig å løfte fellesskapet. Jeg funker aller best som del av et lag. Vi er rett og slett bedre sammen!

– Hvilket ord beskriver deg best?

– «Løsnings-orientert». Jeg havner ofte i situasjoner hvor vi må tenke litt for å komme frem til løsninger. De er der som regel alltid om en leter litt!

Siste utgave

På forsiden nå