Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Dette er nytt på NRK i julen

Kanalen NRK byr som vanlig på Donald og Askepott. Men i år får du også en spesiell episode av «Parterapi». Og en helt ny historie fra Jane Austen.

Mange ser på NRK i julen. Kanalen viser klassisk TV som gir oss den vante julestemningen.

«Tre nøtter til Askepott» er blitt vist hver eneste julaften siden 1990-tallet, ifølge Store Norske Leksikon. For mange blir det ingen jul uten den tsjekkiske filmen.

NRK kaller sendingen på julaften for «Julemorgen». Da viser de også historien «Snekker Andersen» og filmen «Reisen til julestjernen». For mange er det også en viktig tradisjon å se tegnefilmene om «Donald Duck og vennene hans».

Men det er ikke bare tradisjoner som gjelder. NRK byr også på mye nytt i år:

 

«Parterapi» spesial

Humorserien «Parterapi» er blitt en suksess for NRK. Fredag 20. desember viste de en spesial-episode. Der skal parene fortelle om hvordan de har det før jul.

Episoden er lagt ut på nett hos NRK TV.

 

«Side om side» spesial

NRK har også laget en spesiell episode av humorserien «Side om side». Der blir det som vanlig trøbbel når familiene feirer jul. Episoden ble vist 15. desember. Du kan se den også på NRK TV.

 

Julegudstjenester fra Nidarosdomen

NRK viser for første gang første julegudstjeneste fra Nidarosdomen i Trondheim. Først viser de gudstjenesten julaften klokka 16. Da synger Nidarosdomens guttekor. 1. juledag er gudstjensten klokka 11. Da synger Nidarosdomens jentekor.

 

Ny historie fra Jane Austen

Mange forventer britisk kostyme-drama i julen. I år får de en «ny» historie fra forfatteren Jane Austen. «Sanditon» er laget etter en bok som Austen aldri skrev ferdig. Hun skrev på den da hun døde i 1817. Dette er første gang historien er blitt spilt inn. Serien har åtte episoder. Den første vises 25. desember klokka 22.15. Samme dag legger NRK ut alle episodene i NRK TV.

 

«Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» spesial

Episoden handler om Tor Evert Johansen. Han ønsker seg et rom uten mus til jul. Episoden vises på NRK1 første juledag klokka 21.25. Den kom på NRK TV allerede søndag 22. desember.

 

VM i hurtigsjakk og lynsjakk

26. desember til 30. desember er det verdens-mesterskap (VM) i Moskva i Russland. Det blir tre dager med hurtigsjakk og to dager med lynsjakk. NRK1 følger VM og diskuterer det i sjakkstudio.

Les flere saker om jul her