Kultur

Nykommer på lørdagskvelden

Marie Blokhus har sin første store rolle på TV i høst. Hun spiller i NRKs komiserie «Side om side».

«Side om side» er NRKs nye humorprogram. Serien er i åtte episoder og vises lørdager. I «Side om side» møter vi paret Jonas og Maria. De flytter fra Grünerløkka i Oslo til et boligstrøk utenfor byen. Her er det mange rare naboer og mye rart som skjer.

30 år gamle Marie Blokhus spiller Maria. Dette er hennes første store rolle på TV.

– Det har vært en veldig fin opplevelse. Jeg kunne absolutt tenkt meg å gjøre mer TV og humor, sier hun til Klar Tale.

LES MER HER: Tar over i Nytt på Nytt

Flere kjente personer er med i serien. Komikerne Pernille Sørensen og Tore Sagen er med. Det er også skuespiller Charlotte Frogner og programlederen Jon Almaas. Han er kjent fra NRKs humorprogram «Nytt på nytt».

– Både skuespillere og komikere er med. Det tror jeg har vært veldig bra. Jeg føler at vi har kunnet lære ting av hverandre. Vi har jobbet fram serien sammen. Alle har bidratt, og det har vært veldig inspirerende, sier Blokhus.

Hun håper at folk vil like serien.

– Det er vanskelig å vite om noe blir populært når du selv jobber med det. Men jeg lo meg i hvert fall i hjel av de andre i serien. Jeg har ledd i hvert fall 70 til 80 prosent av arbeidsdagen, sier hun.

LES MER HER: Sommer med Taube

Blokhus er fra Bodø og har lang erfaring som skuespiller på teater. Men det er først nå hun får roller som gjør henne kjent over hele Norge.

I år hadde hun sin første hovedrolle på film. Da spilte hun i «Jag etter vind». Her spilte hun mot svenske Sven-Bertil Taube. Filmen fikk gode kritikker. Flere av anmelderne skrøt av Blokhus. Rollen i «Jag etter vind» gjorde også at hun ble nominert til filmprisen Amanda for beste nykommer.

– Det er klart det er kjempegøy. Jeg er veldig takknemlig og setter pris på å få en slik oppmerksomhet, sier Blokhus.

Hun har lagt merke til at hun får mer oppmerksomhet når hun jobber med film og TV.

– Jeg har vært veldig heldig som har fått drive med så mye forskjellig de siste årene. Både film, TV og teater. Samtidig er det ikke så viktig for meg å være på TV eller kino. Det viktigste at jeg får jobbe med noe som engasjerer meg, og med folk jeg blir inspirert av, sier hun.

LES MER HER: Fra Jesus til Hitler

Blokhus er ansatt ved Det Norske Teatret i Oslo. Hun er gift med en annen skuespiller som også jobber ved teatret. Det er Frank Kjosås, som er kjent fra TV-serien «Halvbroren».

I høst spiller Blokhus i forestillingen «Shockheaded Peter». Det er en musikal laget etter grøsser-historier av tyske Heinrich Hoffmann.

– Det er en mørk, humoristisk pønke-musikal. Den handler om hvor galt det kan gå når barn ikke oppfører seg, sier Blokhus.

Selv om musikalen er laget etter historier for barn, passer den ikke for yngre barn, sier hun.

– De vil kanskje bli litt skremt. Men jeg anbefaler den til ungdommer, sier hun.

«Side om side» har premiere på NRK1 klokka 19.55 i kveld.

Les mer om høstens humor-programmer på TV i papiravisa torsdag.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå