Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

En vår med farger

Tunika og slengbukse må den trendy kvinnen ha i vår. Menn bør ha provoserende t-skjorter og oppbrettede bukser.

Vårens moter er på full fart inn i butikkene. For kvinner blir det sterke farger.

– Klærne vil være gule, grønne og korall-fargede. Blomster og mønstre er også trendy, sier Petra Middelthon. Hun er mote-redaktør i bladet Elle.

– Tunikaen er viktig til våren. Den kan være lang eller kort, og du bør bruke et stort belte. 1970-tallet er tilbake, med sleng-bukser. Skjørtene skal enten vært til midt på leggen eller fotside, sier hun.

LES MER HER:Vårens «må ha»-moter

Fargene for menn er litt mer dempet.

– Det blir mye klær i beige, brunt, mørkegrønt og grått. Og blå marinefarge er populært, sier Christoffer Endresen. Han driver bloggen moteformenn.no.

Den trendy mannen bør ha ledige stoffbukser som kalles chinos. Den kan gjerne være marineblå og skal være brettet opp nederst. Ankelen skal synes. På føttene skal det være lave sko.

– Det er veldig på moten med lange t-skjorter med vid, rund hals. De skal helst ha et provoserende bilde med et budskap. Du kan gjerne ha en rutete skjorte utenpå, men da bør skjorta være åpen. Skjorta kan være av flanell, sier Endresen.

LES MER HER:Mote med god samvittighet

Han sier at det ikke lenger er trendy å vise at du bruker dyre klær. Nå er stilen avslappet.

– Det viktigste er at klærne passer godt i fasongen og er behagelige. Så kan plaggene gjerne være fra H&M, sier bloggeren.

Det er ikke bare sterke farger som preger moten for kvinner. Det kommer også klær i romantisk stil. De har blonder, volanger og chiffon. Noen klær er lag på lag.

– I den romantiske stilen er det mye i fargene pudder, hvitt eller beige. Det kommer flere hekle-kjoler, sier Middelthon.

Men fargene er ikke helt glemt.

– Kjøper du veske, bør den være i en sterk farge. Du bør også ha knall neonfarge enten på leppene eller på neglene, sier hun.

Og det er bare å ta fram balansen med en gang. Skoene skal nemlig ha høye hæler eller være platåsko.