Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Giftet seg to ganger i Venezia

Skuespilleren George Clooney og Amal Alamuddin sa ja til hverandre to ganger. De giftet seg i Venezia i Italia.

Skuespiller George Clooney er ikke lenger ungkar. Han giftet seg med menneskeretts-advokaten Amal Alamuddin. De sa ja til hverandre to ganger i Venezia i Italia. Mandag avsluttet paret bryllupshelgen med en borgerlig vielse.

Lørdag giftet Clooney og Alamuddin seg i en privat seremoni. Mandag klokka 12.00 ble de offisielt gift etter italiensk lov. De ble viet av den tidligere ordføreren av Roma, Walter Veltroni. Han har vært en venn av Clooney over lengre tid.

Paret kom til rådhuset i Venezia i båten «Amore» (kjærlighet). Helgen har vært brukt til å feire med familie og Hollywood-stjerner. Stjerner som Matt Damon, Bill Murray, Cindy Crawford og hennes ektemann Rande Gerber var der. Han var trolig Clooneys forlover.

Det er ikke kjent om kjendisene var med på den borgerlige vielsen mandag.

Clooney var tidligere gift med «Mad Men»-skuespilleren Talia Balsam. Han hadde sverget på at han ikke vil gifte seg igjen. Men Alamuddin har tydelig sjarmert skuespilleren.

Hun er en viktig menneskerettighets-advokat. Hun har blant annet vært advokat for Julian Assange. Han startet  nettstedet WikiLeaks .