Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Maleriet av Listhaug stilles ut for en god sak

En ukjent mann kjøpte maleriet av Sylvi Listhaug. Nå gir han bort maleriet for å hjelpe folk med kreft.

Maleriet av Sylvi Listhaug ble hengt på en vegg i Bergen. Noen likte det ikke, og malte over det. En gjeng kunststudenter tok maleriet hjem. De klarte å redde det med neglelakkfjerner. Deretter hadde de auksjon. Til slutt ble maleriet kjøpt for 300.000 kroner.

– Jeg synes kunstverket er helt fantastisk. Det er utrolig sterkt, på så mange måter. Planen min var å henge det på en vegg på kontoret mitt, sier Ole Peter Duus fra Bergen. Han avslørte at han var kjøperen til kanalen TV 2. Duus er forretningsmann og jobber med eiendom.

Men Duus så et innslag på nyhetene om Tore Gudmestad fra Stavanger. Han bød også på bildet, men måtte gi seg. Gudmestad er faren til Thea Steen. Hun blogget om sykdommen kreft og døde i 2016. Siden har Gudmestad jobbet for kreftsaken. Han ville bruke bildet til å samle inn penger.

– Da jeg så reportasjen, ble det helt meningsløst å ha det hengende på veggen, sier Duus til TV 2.

Han gir i stedet bildet til Gudmestad. Nå skal det stilles ut, skriver avisa Dagen. Publikum kan gi penger til Kreftforeningen. Først skal maleriet være på Gategalleriet i Bergen en stund. Så skal det få et nytt sted å henge.

– Det er en utrolig fin ting som Ole Peter har gjort, sier Gudmestad til TV 2.

Bildet av Sylvi Listhaug fra Fremskrittspartiet skapte diskusjon. Årsaken var at Listhaug ble vist slik som Jesus på korset. Kunstneren AFK malte henne som et offer. Listhaug måtte slutte som justisminister etter en post på Facebook.