Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Marions sterke møte med Rwanda

Det ble sterke dager i Rwanda for artist Marion Ravn. Hun besøkte landet for å gjøre opptak til TV 2s artistgalla i mars.

Marion har vært fadder i hjelpe-organisasjonen Plan i seks år. Å være fadder betyr å gi penger hver måned for å hjelpe et barn. Men hun hadde aldri vært i Afrika før. Nå besøkte hun et område som var del av folkemordet i 1994. Minst 800.000 mennesker i Rwanda ble drept i folke-mordet.

Marion kom tett innpå en spesiell, liten familie.

– De var fire søsken. Den eldste søsteren er 16 år. Hun har tatt på seg ansvaret for sine yngre søsken på 13, sju og seks år. Jeg trodde jeg visste hvordan det var. Men da jeg kom dit, så jeg at det var mye verre, sier hun til nyhetsbyrået NTB.

Den norske sangeren hadde med seg gitaren sin på reisen. Hun forteller om sang, dans og glede også.

– Lillesøsteren på sju år synger i kirkekoret. Først sa hun til oss at hun ville bli lærer når hun ble stor. Men da vi ble litt kjent, sa hun at drømmen hennes er å bli sanger. De er barn, men de får ikke så mye tid til å være barn, sier Marion.

Møtet med den lille familien ble filmet for kanalen TV 2. Planen var blant annet å filme den eldste søsteren mens hun laget mat til familien.

– Men så viste det seg at hun ikke hadde noe mat den dagen. Det er utrolig trist å se, sier Marion Ravn.

Derfor satser Plan Norge på skolemat til barna i området. Når familier sender barna på skolen, vet de at barna i alle fall får mat den dagen. Det er tre dager i uken.

– Hvis flere blir faddere, kan de få mat hver dag, sier Marion engasjert.

Det å gi penger til hjelpe-organisasjoner koster ikke så mye for oss i Norge. Men det betyr ikke at det ikke hjelper, sier Marion.

– Det å gi 250 kroner i måneden er så lite at det nesten ikke betyr noe for oss i Norge. Når jeg kommer ned hit, ser jeg hvor mye de 250 kronene kan bety, sier Marion. Etter denne reisen, har hun planer om å bli fadder for flere barn.

Marion Ravn stiller også opp på TV 2s Artistgalla som sendes lørdag 17. mars. Der er for å samle inn penger til Plan. Men allerede om to uker skal hun bidra til en annen sak hun er veldig opptatt av. Det er kreftsaken.

Sammen med blant andre Kurt Nilsen og rapduoen Envy skal hun ut på årets Vinterlyd-turné. Det er for å samle inn penger til aksjonen Krafttak mot kreft. Pengene går til Kreftforeningen. Første konsert er 25. februar i Vikersund. Så blir det ti konserter til på ulike steder i landet.

– Det er tre saker jeg er veldig opptatt av å støtte. Det er Plan Norge, kreftsaken og ungdoms-organisasjonen MOT, sier Marion. Nå gleder hun seg til å reise rundt i Norge på turné.

– Det å reise, spille konserter og møte publikum, det har jeg egentlig gjort lite av. Jeg gleder meg veldig.

Marion Ravn skriver låter til et nytt album nå. Hun håper det blir ny musikk fra henne i løpet av året.

– Jeg er blitt veldig inspirert av reisen til Rwanda. Barna sang i kor sammen med meg, og vi danset i ring. Det er da man skjønner hvor mye musikk kan bety, sier hun på telefon fra Rwanda. I bakgrunnen høres lyden av leende barn.

– De går og nynner på en av sangene mine, smiler Marion.