Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Marius fyller 18 år

Vi ble kjent med Marius i år 2000. Da ble Mette-Marit Tjessem Høiby og Kronprins Haakon Magnus kjærester. Marius er Mette-Marits sønn. Han var tre år gammel da Kronprinsparet ble kjærester.

Marius Borg Høiby er Kronprinsesse Mette-Marits sønn. Han var tre år gammel da Mette-Marit ble kjæreste med Kronprins Haakon Magnus. Nå fyller Marius 18 år.

Marius regnes ikke som kongelig. Det er fordi han ikke er sønnen til Kronprins Haakon. Marius har ikke hatt oppgaver for Kongehuset.

Kjell Arne Totland synes kongefamilien har vært flinke til å få Marius til å passe inn i kongefamilien. Totland er kongehus-ekspert for kanalen TV 2.

– Det kan ikke ha vært lett for en ung gutt å både være en del av den kongelige familien, men samtidig ikke. Spesielt i en alder hvor du gjerne har lyst til å være og gjøre som alle andre. Det sier Totland til TV 2.

Marius er ikke barnebarnet til kongen og dronningen. De har allikevel et sterkt bånd. Marius lekte med dronning Sonja på gulvet under den første julefeiringen. De feiret jul på Kongsseteren i år 2000.

Totland sier at Marius har kalt kongen og dronningen for BesteHarald og BesteSonja siden han var liten gutt. Kongeparet vil være til stede under feiringen. Det er ikke første gangen Kong Harald og Dronning Sonja feirer Marius. De feiret også konfirmasjonen hans. Marius ble konfirmert i 2012.

– Fødselsdagen feires privat. Det sier Sven Gj. Gjeruldsen til nyhetsbyrået NTB. Gjeruldsen er assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet.

Marius går på skigymnas i Oslo sentrum. Marius er interessert i sport, friluftsliv og musikk. Han kan spille piano. Det skriver nettsiden kongehuset.no.

Totland sier at han ikke blir overrasket om vi får se Marius på landslaget i freestyle. Det skriver han i bloggen sin.

Marius Borg Høiby var fire år da kronprinsparet giftet seg. Han kom bærende på en pute med morens ring på under vielsen.

Kronprins Haakon Magnus takket Mette-Marit for at han hadde fått lov til å bli kjent med Marius. Det sa han i sin bryllupstale til bruden. Det forteller Totland.

Dette er femten år siden. Nå har Kronprinsparet fått to barn til. Marius er storebror til prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus. Marius har blitt voksen.