Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nå kommer siste sesong

Siste sesong i TV-serien Skam starter mandag. Den skal handle om Sana.

Mange har ventet på siste sesong av TV-serie Skam. Nå kommer den. Første klipp blir sluppet mandag, melder kanalen NRK. Det er de som sender serien.

Skam har blitt veldig populær, både i Norge og i utlandet. Den er egentlig laget for tenåringer. Men også mange voksne ser på serien.

Den går på TV og har også sin egen nettside. Der blir små klipp lagt ut gjennom hele uka. Folk kan også følge personer fra serien på sosiale medier, som Instagram.

De tre andre sesongene har handlet om ting som tenåringer er opptatt av. Forrige sesong handlet om Isak, som var homofil. Mange har vært spente på hvem siste sesong skal handle om.

Nå er det kjent at hovedpersonen blir Sana.

– Hun er en sterk person. Kanskje den mest interessante i serien. Hun er norsk og muslimsk. Sana har sin tro. Samtidig har hun venner som er opptatte av gutter og festing, sier Håkon Moslet.

Han er sjef for NRK P3. Han tror at Norge trenger Sana.

– Mange muslimske jenter blir sett på som ofre. Blant annet når de bruker hijab, sier Moslet.

De som lager serien sier lite om hva som skal skje. Før nye sesonger har de mange hemmeligheter. De vil ikke at publikum skal vite hva som skjer før det skjer i serien. Da får alle som ser på se det samtidig.

– Veldig mange spør oss. Vi må si nei til intervjuer, sa Marianne Furevold-Boland tidligere. Hun er sjefen for de som lager «Skam».

– Det kan bli litt mye. Men det er fint at så mange er spente på det vi gjør. Vi prøver å bare tenke på serien, sa hun.

Julie Andem er reggisør for serien. Hun bestemte at det ikke blir flere sesonger av Skam.

– Vi har jobbet med Skam 24 timer i døgnet. Det har vært gøy hele tiden, men nå har jeg bestemt at det ikke blir mer Skam til høsten. Jeg vet det er et riktig valg, skrev hun på Instagram.

Innlegget sluttet med

– Men først. Er dere klare for Sana, eller?

LES MER OM SKAM: 

«Skam» ble verdens beste

Skal være ærlig i ny sesong

Mange gleder seg til mer «Skam»