Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Når livet blir ødelagt

Tiden leger alle sår, sier uttrykket. Men er det alltid slik? Nei, mener regissøren som har laget filmen «Every thing will be fine».

Filmen «Every thing will be fine» har premiere fredag. Og manuset er skrevet av nordmannen Bjørn Olaf Johannessen.

– Jeg tror ingen noen gang har laget en film som denne. Det begynte med et manus som var ulikt alt annet jeg har lest. Og nå er filmen forhåpentligvis ulikt alt annet du har sett, sier regissør Wim Wenders til nyhetsbyrået NTB.

I filmen møter vi forfatteren Tomas. Han er på jakt etter noe å skrive om til sin neste bok. Så prøver han å holde forholdet til kjæresten Sara ved like. Men de begynner å krangle, og Tomas havner i en bilulykke. En ung gutt dør i ulykken.

Illustratøren Kate mister en sønn. Sorgen sluker henne.

Wenders fikk Johannessens manus for fem år siden.

– Historien var unik. Mange filmer handler om alvorlige hendelser. Men få handler om hvordan mennesker kommer seg igjennom. Slike ulykker kan skje hvem som helst over hele verden. Plutselig er det ditt liv som går i stykker. Og hvordan takler du det? spør Wenders.

Regissøren mener filmen også omfavner hverdagen.

– Jeg tror hverdagslivet kan være ekstremt spennende og følelsesladd, sier han.

Norske Johannessen har også skrevet manus til kanalen NRKs dramaserie «Kampen for tilværelsen». Det gjorde han sammen med blant andre Erlend Loe.

«Every thing will be fine» dreier seg om hvordan folk behandler en som har tatt livet av et barn ved et uhell, mener Johannessen.

– Hva slags frihet gir vi til et menneske som kan gjøre noe slikt? Hva skjer med en person som behandler seg selv som skyldig over lang tid? Blir han da skyldig til slutt? spør manusforfatteren.

– Filmen forteller også at det ikke er tiden som leger alle sår. Folk må gjøre en innsats selv, sier regissør Wenders.