Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Norges første film i 3D

Lørdag er det premiere på Norges første film i 3D. Det er julefilmen «Blåfjell 2 – Jakten på det magiske horn».

For første gang kan du se hender som beveger seg ut av filmlerretet i norsk film. «Blåfjell 2 – Jakten på det magiske horn» er Norges første film i 3D. Lørdag får filmen fest-premiere på Colosseum kino i Oslo. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Vi er stolte over å presentere Norges første film i 3D på Colosseum. Det er Oslo Kinos storstue, sier program-direktør Christin Berg i Oslo Kino.

LES MER HER: Kinoene blir digitale

– «Blåfjell 2» er en eventyrlig, storslått film. På det store lerretet i Norges største kinosal kommer den virkelig til sin rett. Vi har førpremiere av filmen hele helgen. Vi maler Colosseum blå, fortsetter Berg. Han lover også blånisse-aktiviteter på kinoen. I alle saler vil dessuten Dronning Fjellrose og Dreng Rødnisse-konge presentere filmen.

I filmen har blånissene sovet for lenge etter den lange høstsøvnen. De våkner til den kaldeste vinteren de noensinne har opplevd. Nede i dalen hos rødnissene er det krise. En stor isbre truer med å knuse gården de bor på. Bonden har alt dratt fra gården. Snart blir rødnissene tvunget til å gjøre det samme. Kan Dronning Fjellrose hjelpe rødnisse-kongen Dreng?

LES MER HER: Rekord for norske barnefilmer

Ane Viola Semb og Johan Tinus Austad Lindgren spiller hovedrollene. De to kommer også til premieren, sammen med mange av filmens skuespillere.

Også skuespillerne Toralv Maurstad og Elsa Lystad er med i filmen.

De blå og røde nissene ble populære i 1999. Da sendte NRK TV-serien «Jul i Blåfjell« som julekalender.