Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Skandalen rundt Weinstein blir stadig større

Gwyneth Paltrow er en av stjernene som sier at Harvey Weinstein tok på henne. Noen kvinner forteller om grove overgrep.

Skandalen vokser rundt Harvey Weinstein. Stadig flere forteller om overgrep og trakassering.

Weinstein er en mektig produsent i Hollywood i USA. Han startet filmselskapet Miramax og The Weinstein Company. Styret i hans eget selskap har sagt at han må slutte i jobben.

Flere forteller om hvordan Weinstein misbrukte makten sin.

– Jeg var bare et barn. Jeg var redd. Jeg trodde jeg skulle miste jobben, forteller skuespilleren Gwyneth Paltrow til The New York Times. Avisa avslørte skandalen.

Paltrow var 22 år. Hun hadde fått rollen i filmen «Emma». Weinstein tok på kroppen hennes på et hotellrom, sier hun. Weinstein ba henne massere ham. Paltrow nektet.

Hun var kjæreste med skuespilleren Brad Pitt på denne tiden. Han sier til avisa at Paltrow fortalte ham om hendelsen. Han kjeftet på Weinstein.

Også skuespiller Angelina Jolie snakker om dårlig oppførsel fra Weinstein.

– Jeg hadde en dårlig opplevelse med ham da jeg var ung. Derfor vil jeg ikke jobbe med ham. Jeg advarer også andre mot ham, skriver Jolie i en e-post til New York Times.

Andre kjente skuespillere forteller også: Roseanna Arquette, Ashley Judd og Rose McGowan.

McGowan kritiserer også skuespiller Ben Affleck. Han sier han ikke visste noe om Weinstein.

– Du lyver, skriver McGowan på nettsamfunnet Twitter. Hun sier at Affleck visste. Likevel gjorde han ikke noe.

Mange skal ha visst, uten å gjøre noe. Det har gått rykter om Weinstein i mange år. Det sier flere i Hollywood. Men nå står kjendisene i kø for å kritisere Weinstein. Blant dem er skuespiller Meryl Streep, tidligere president Barack Obama og folk i Walt Disney Company. Weinstein jobbet der før.

– Han måtte slutte fordi han var en bølle, skriver den tidligere sjefen Michael D. Eisner på Twitter.

Magasinet The New Yorker har også skrevet sak om Weinstein. Der forteller flere kvinner om overgrep. Noen sier de ble tvunget til sex.

Weinstein innrømmer at han har oppført seg dårlig. Han sier han vil gå til behandling for problemene sine. Men han nekter for at han har gjort ulovlige overgrep.

Kona Georgina Chapman har reist fra ektemannen. De har to barn sammen.

Bildet viser kjente skuespillere som forteller om trakassering. Øverst fra venstre: Gwyneth Paltrow, Rosanna Arquette og Mira Sorvino. Nede fra venstre: Rose McGowan, Angelina Jolie, Asia Argento og Ashley Judd.KJENTE: Flere kjente skuespillere forteller om trakassering. Oppe fra venstre: Gwyneth Paltrow, Rosanna Arquette og Mira Sorvino. Nede fra venstre: Rose McGowan, Angelina Jolie, Asia Argento og Ashley Judd.